Dinosauregg

Slik gjør du det:

1. Mal egget hvitt, slik at egget ikke lenger har noe synlig, trykket motiv (som det hadde når du kjøpte det). Jeg har brukt Gouache maling her. Malingen dekker godt og tørker fort. Det går raskt å male flere lag. Bruk føner til å få det raskere tørt. Her har jeg brukt grønn, gul, sort og hvit (hvit og rød tube vises ikke på bilde).

2. Du kan bruke en tallerken dekket med tinnfolie, som palett for å blande grønnfargene.

3. Tegn opp ansiktet til dinosauren med en sprit tusj. Du kan se at jeg hadde tenkt å plassere øynene midt oppe på hodet. Det funket ikke. Jeg malte over, og laget dem lenger bak på hodet etterpå. Se de siste bildene.

4. Mal en grønn grunnfarge over hele egget, bortsett fra munnen. Jeg lot tennene som jeg hadde tegnet opp, stå igjen uten maling, og malte svart farge “inne i” munnen. Tennene fikk et strøk med hvitt til slutt.

5. Bland gul og litt hvitt inn i grønnfargen og lag et lysere felt på toppen av egget.  Bland sort inn i en ren kladd med grønnfarge og mal egget i en litt mørkere farge på sidene og rundt munnen osv. La feltene med lyse og mørke farger gli litt inn i hverandre. La det tørke (du kan bruke føneren til dette). Hvis du er misfornøyd, lar du det tørke og maler på nytt der du ønsker.

6. Bruk en Penol tusj (vannfast tusj, medium tykkelse) til å tegne “skjellene” på dinosaur-huden. Det gjør ikke noe om det blit litt ujevn og skjevt.

7. Jeg tegner skjellene slik at neste rad treffer spissen på den forrige. Vanskelig å beskrive. Ta en titt på bildet nr.7.

8. Ferdig med det øverste lokket.

9. Sett begge eggdelene sammen. Mal grunnfargen også her. Husk å male kantene på egget. La det tørke. Tegn munnen slik at over- og underdelen “treffer”. Mal lyse og mørke nyanser på denne delen av egget, som beskrevet i punkt 5. Når dette er tørket, tegn “skjell” som på det øverste lokket.

10. Slik ser baksiden ut. Det kan hende at du blingser litt på slutten, slik som jeg gjorde (særlig når det ble dårlig med lys på kvelden). Da blir størrelsen på “skjellene” ujevne og rare. Det gjør ingenting.

11. Nå kan du lage nese. Egget er jo malt, men skjell og det hele. Det gjør ingenting, jeg tok tusjen, og streket opp en nese oppå de malte nyansene med grønt og de fine skjellene. Så malte jeg på nytt, der hvor nesa var tegnet opp. Bruk mye gult og litt hvitt i malingen så den står “ut” fra det mørke grønne og synes godt. Når dette tørker (bruk føner), tegner du nye skjell, slik at de treffer de opprinnelige skjellene.
Mal øynene. Gjør det på samme måte som med nesen. Tegn opp med tusj, mal over, tegn opp skjell. Se nærbildet på punkt 13.

12. Husk å male kanten på innsiden av egget. Det er ikke så fint hvis det er en glipe med hvit papp som synes, når egget er lukket.

13. Nærbilde av øyet. Gul. rød og svartmaling.

14 og 15. Ferdig!

 

_SAMLET-bilder_OPPSETT