Koalavenner

Koalavenner

Disse Kjeksene Er Laget Av En Oppskriften Fra Regal (Tyske Skiver)
http://www.regal.no/oppskrifter/jule-oppskrifter/jule-sot/tyske-skiver/

 Ingredienser

ca 30 stk
500 g Regal Siktet Hvetemel
150 g melis
375 g smør
½ ts bakepulver

Dag 1:

1. Smør og melis røres hvitt. Arbeid mel og bakepulver inn og rull deigen til en stor pølse uten sprekker. La deigen hvile over natten.

Dag 2:

1. Pølsen skjæres så i tynne skiver og skivene stekes ved 180 grader til de er gylne.
2. Avkjøles på rist og oppbevares i boks.
3. Skivene kan godt pyntes før servering med melisglasur i ulike farger.

 

KOALAKJEKS_3ruter_01

1. Deigen er smuldrete når den er ferdig. Ta deigen ut av bollen og klem den sammen til en tykk pølse.
2. Pakk deigen i plast, og legg den i kjøleskapet over natta. Du kan også bruke deigen samme dag, men smøret i deigen blir mykt mens du jobber og den klisser litt mer.
3. Ta en dæsj med konditorfarge og kna inn i den ene deigbiten.

 

KOALAKJEKS_3ruter_024. Rull en passe tykk pølse av den hvite deigen. Dette skal bli bamsehodet. Deigen hever ikke noe særlig, så størrelsen forblir omtrent som det du lager den til nå. Rull en litt tynnere pølse av den sorte deigen. Dette skal bli ører, øyne og nese.
5. Skjær skiver av den store pølsen (hodet) ca. 3-5 mm brede.
6. Legg skivene med “bamsehoder “på et stekebrett.

 

KOALAKJEKS_3ruter_037. Skjær to skiver av den sorte pølsen, til ører. Legg dem godt inntil hodeformen. Rull to kuler av den sorte deigen. Klem dem flate. Dette skal være øyne. Lag mindre kule og klem den flat til nese.
8. Sett brettet i ovnen når du har laget alle koalahodene. Stek dem til de er gyldne.
9. Med hvit Dekorgele, lager du en hvit prikk på hvert øye. Med sort dekorgele lager du pupill på hvert øye. Så tegner du en munn med den sorte geleen. Ferdig!

 

FERDIGen_1100pix

Irene Marienborg
irene.marienborg@gmail.com