Solskinnskake!

Solskinnskake!

Nå er det lysere dager. Hurra! Vi feirer med å invitere farmor på Solskinnkake.

SAMLETbilder_SOLKAKE2

1. Jeg har brukt 2 stk. kakeformer fra Åhléns. Størrelse 12cm, ca kr. 80,- pr stk.

2. Når kaken er stekt, ta den ut av formen. Snu den stekte kaka med bunnen opp. Bunnen har jevnere overflate.

3.  Kjevle ut nok sukkerpasta til to stk “kakelokk”.  Her har jeg brukt ferdig farget, gul Sukkerpasta fra Bakekake. Du kan også farge pastaen selv, ved å bruke konditorfarge beregnet på sukkerpasta og marsipan.

Stikk ut den runde formen ved hjelp av kakeformen (som om den var en pepperkakeform).

4. Rundingene med sukkerpasta blir litt for store for kakebunnen. Det gjør ikke noe. Del bunnene i to lag. Smør på sjokoladekrem, så kakene får fyll i midten. Legg lokkene av sugarpaste på toppen.

Nå kan du lage ansiktet på sola.

5.. De rosa kinnene er laget med Rosa Sugar Fondant fra Dr. Oetker.

6. For å tegne øyne og munn, har jeg brukt sort, Decoratinggel på tube fra Wilton (lett å tegne tynne, jevne streker).

7. Del den ene kaka i seks deler (marker svakt med baksiden av kniven først, hvor du vil skjære). Så plasserer du den runde kaka med ansikt på et brett eller liknende. Plasser de seks kakebitene rundt, som solstråler. Ferdig!

Oppskriften på sjokoladekakerøren er fra Ingrid Espelid Hovigs Rødrutete bok

OPPSKRIFT_1100pix

Irene Marienborg
irene.marienborg@gmail.com